Bornholms Heste- & Kreaturforsikringsselskab G/S

Kort information.

Bornholms Heste- & Kreaturforsikringsselskab, gensidigt, er et moderne forsikringsselskab, der tilbyder forsikring af husdyr på Bornholm. Vi forsikrer heste, køer, grise, får og geder.

Forsikringen blev dannet af nogle landmænd i Østerlars i 1870, og forsikringsselskabet blev stiftet i 1878 og har op igennem 1900 tallet hele tiden måttet revidere sine vedtægter, oprette nye klasser m.m. for at følge med tiden, og i det nye årtusinde fulgt tidens trend med information og administration på internet og via mail (se Historik).

Fra start var alle forsikret i samme klasse, men sammensætningen af dyreholdet har ændret sig voldsomt og forsikringsselskabet har op gennem årene tilpasset sig deres tids husdyrhold og dermed også forsikringsklasserne.

I dag findes 4 forsikringsklasser:

  • A – heste og ponyer
  • B – hornkvæg
  • C – svin, får og geder
  • D – travheste

Klasserne A: heste og ponyer samt D: travheste er yderligere opdelt  i to underklasser:

  • AA – heste livsforsikring
  • AB – heste brugsforsikring
  • DA – travheste livsforsikring
  • DB – travheste brugsforsikring

Vore kunder kan derfor vælge, hvilken forsikring de ønsker for deres hest/travhest, der er dog aldersbegrænsninger på forsikringssummen (se under Tariffer).

Bornholm er inddelt i distrikter, og der er en synsmand for hvert distrikt, der ved optagelse af forsikring, skal besigtige det/de dyr, der ønskes forsikret, samt forevises hestepas eller andre dokumenter til bevis for dyrets identitet og alder. Synsmanden for det enkelte distrikt tager ligeledes stilling til evt. erstatninger af tilskadekomne, syge eller døde dyr (se Syns- og sogneformænd).

Er du interesseret i at høre mere om forsikring af dit husdyr, er du meget velkommen til at kontakte en af øens synsmænd eller forretningsfører eller skriv en besked på kontaktsiden, så vil du få tilbudt den nødvendige information til at kunne tage en beslutning.

Bornholms Heste- & Kreaturforsikringsselskab G/S ønsker også DIG velkommen som forsikringstager.

Din lokale dyreforsikring

Hest sidemodul

Tegn forsikring for din hest mens den har det allerbedst - Bornholmsk forsikring er det letteste for jer.

Yderligere oplysninger fås på telefon eller e-mail:

Karen-Lisbeth

Tlf. 5699 0042
Mobil 4044 2042 / 2462 9507
kontakt@bornholms-hesteforsikring.dk

Gå til toppen